Aprikosdoftande amaranth- och macadamianötbollar

Att göra rawfoodbollar är enkelt och går snabbt att göra. Det är ett bra alternativ till chokladbollar som innehåller stor andel mättat fett och strösocker.  Dessa aprikosdoftande rawfodbollar är späckade med näringsämnen och bra energi. Använder du linfröolja och ingefära blir de en extra antiinflammatorisk boost!  Aprikoser innehåller A-vitamin som bl a är stärkande för ögonen, huden och slemhinnorna.

Ingredienser

200 g macadamianötter

200 g torkade aprikoser osvavlade (exempelvis I <3 eco)

1 dl linfrön

(eventuellt 1 tsk linfröolja)

1 dl puffad amaranth (exempelvis Biofood)

2 tsk kanel (Ceylon)

2 tsk nyponpulver (utan socker)

1 liten nypa flingsalt

(eventuellt 1 cm riven färsk ingefära)

Amaranthpuffar att rulla bollarna i

Gör så här:

  1. Mixa macadamianötterna och aprikoserna i en matberedare till en kräm.
  2. Tillsätt linfrön, amaranthpuffar, kanel, nyponpulver, salt. Mixa kort för att inte slå sönder amaranthpuffarna.
  3. Ta ut jämnstora bollar med hjälp av ett matskedsmått och en sked.
  4. Rulla sedan bollarna i puffad amaranth.

 

Smaklig spis!