Blåbärsbollar med ingefära

Dessa goda rawfoodbollar ger en energiboost så här i förkylningstider! Ingredienserna är inflammationsdämpande och stärkande för ditt immunförsvar. Våra färgrika blåbär är fyllda med antioxidanter och ingefäran ger dig en extra boost.

 

Blåbärsbollar med ingefära

200 g mandel

200 g dadlar

1 cm finriven ingefära

1 msk kokosolja

½ paket frysta blåbär

1 dl kokos

Extra kokos eller hackad mandel att rulla bollarna i

Mixa mandeln till ett fint mandelmjöl i en matberedare med kniv. Tillsätt dadlar, olja, blåbär och finriven ingefära (behåll gärna skalet för fler anitoxidanter) och mixa allt till en smet. Tillsätt kokos och mixa igen. Rulla sedan till bollar, som sedan rullas i kokos eller hackad mandel.

 

Smaklig spis!

 

Tack för bilden Karin Åberg