Chokladkaka vegan

En lättbakad chokladkaka vegan som även är fri från gluten

1 dl rismjöl
½ dl majsstärkelse
100 g mandelmjöl
50 g grovhackad mandel
1 dl kokossocker
1 krm mald gurkmeja
1 krm mald kardemumma
1 knivsudd vaniljpulver
1 dl kakao
1 dl kokosolja (och lite till formen)
1 ½ dl kokosmjölk
Florsocker till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150 °C
  2. Smörj en kakform med löstagbar kant med kokosolja (strö eventuellt formen med kokosflingor)
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bakbunke
  4. Smält kokosoljan i en kastrull och rör ned oljan med kokosmjölken
  5. Blanda ihop ingredienserna till en jämn smet
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter
  7. Låt kakan svalna
  8. Klipp ut hjärtan i smörpapper. Placera dem på kakan och pudra med florsocker. Lyft av smörpappersbitarna.

Servera kakan med kokosgrädde (eller vispad grädde)

Gott Nytt År!