Macadamianötkakor med agavesirap

Spröda kakor med en mild smak av macadamianöt. Ett bra alternativ för dig som valt eller vill minska på socker, som är starkt inflammatoriskt.

Ingredienser

2 dl macadamianötter

2 msk druvkärnsolja (alt mandelolja)

2 msk agavesirap (alt honung)

1 dl potatismjöl

Gör så här

Mal macadamianötterna fint i en mandelkvarn. Blanda alla ingredienser till en kakdeg. Rulla till jämnstora bollar (använd ett matskedsmått). Lägg kakbollarna på en smord bakplåt och tryck till bollarna lätt med en gaffel. Grädda kakorna i 175 °C ca 10 minuter. Passa kakorna noga. De blir snabbt övergräddade.

Tips: Degen går utmärkt att använda som marsipan. Den går också bra att färga med mald gurkmeja (som är antiinflammatoriskt). Fågelboet är gjort av puffat ris, hackad mandel och Lindt 90% choklad med 7% socker.  

Glad Påsk!