Simträning för ökad hjärn- och hjärthälsa

Vatten fyller många funktioner för vår hälsa! Att startade dagen med en uppfriskande simtur, ett värmande bubbelbad och ett avslappnande bastubad ger mig mervärde och ökat välbefinnande.

Simning är en skonsam träningsform för leder och muskler. Ett utmärkt sätt att hålla sig aktiv och i form även om man har fysiska begränsningar. Genom att växla mellan snabbare och långsammare tempo har du möjlighet att öva upp din kondition och därmed förbättra din lungkapacitet och hjärthälsa. Simning ger även bra styrketräning då vattnet skapar extra motstånd.

Vistelse i eller vid vatten kan ha en lugnande effekt. Hjärnan får helt enkelt vila en stund ifrån vår överaktiva vardag. Simhallar och spa-anläggningar är ofta designade för att förstärka stunden av ro. Om du som jag har en sjö eller ett hav i närheten kan du förlägga simträningen dit när temperaturen i vattnet känns behaglig. Detta gynnar den psykiska hälsan ytterligare, eftersom studier visar att vår stressnivå minskar när vi vistas i naturen.

Boka egen tid med dig själv för ökat välbefinnande! Det är du värd!